Spôsob tlače:

Flock/Flex

Flock/Flex a jeho využitie

Flex potlač je moderná metóda, ktorá spočíva v lepení dizajnov z vinylu pomocou tepla na textil. Na rozdiel od sieťotlače nepoužíva atrament, ktorý nevydrží dlho.

Flock a flex sú špeciálne nažehľovacie materiály. Z týchto materiálov sa vyrezávajú písmená, číslice, znaky a jednoduchšie grafiky. Vzápätí sa nažehľujú na vybraný textil. Flock má semišový povrch, pričom flex má lesklý povrch. Cenovo je flex dostupnejší ako flock.

Nažehlovacie fólie sú vhodné na potlač tričiek, bavlnených a polyesterových textilov. Používajú na na individuálnu, ale aj malosériovú výrobu, popri širokej palete farieb sú v ponuke aj trblietavé, reflexné, dierkované tlačiace fólie. Správne vyrezaný tvar z fólie vyžaduje vektorovú grafiku, nie je použiteľný v prípade fotiek ani plnofarebných grafík. Tieto sú použiteľné len s inými tlačiarňami (solvent, ecosolvent, UV),alebo verzie so sublimačnou technológiou.
 
Fólie sú odolné pri každodennom používaní, perú sa pri teplote 40-60 stupňov. Flock fólie sú dekoračné fólie vysokej kvality o hrúbke 500 mikrometrov. Sú vyrobené zo zdravotne nezávadného a extra pružného materiálu (bez PVC), preto sú použiteľné na spodnú bielizeň, ale aj na novorodenecké, alebo detské oblečenie. Lepiaci film sa aktivuje pri teplote v rozmedzí 150 °C až 175 °C.